Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/hartbeweging.nl/httpdocs/wp-content/plugins/iwp-client/api.php on line 37 Dansen & expressie | Dansen vanuit je Hart

dansen

Dansen vanuit je hart.

Dansen vanuit je hart is dansen van binnenuit. Vaak wordt dansen beoefend als een vorm waarbij je danspassen en bewegingen overneemt van je dansleraar/lerares. Dansexpressie is een dansvorm waarbij veel aandacht is voor je eigen beleving en creativiteit in relatie tot het bewegen en dansen. Danservaring is niet nodig. De dansoefeningen zijn niet gericht op (dans)prestaties maar op je gevoel en je individuele bewegingsmogelijkheden.

Dansexpressie is een dansvorm waarbij je kunt uitdrukken wat je als danser beleeft. Al dansend/bewegend wordt je creativiteit aangesproken doordat je uitdrukking geeft aan jezelf, je gedachten (ideeën) en gevoelens. Dansexpressie kan hierdoor een bijdrage leveren aan je persoonlijke groei en bewustwording.

Danstherapie is een non-verbale therapievorm in groepsverband. Muziek, beweging en dansen worden gecombineerd als middel om je bij je gevoel te brengen, zodat je uitdrukking kunt geven aan jezelf. Je hoeft hierbij niet te praten, niet de taal maar je lichaam is het middel van expressie en communicatie. Door danstherapie krijg je meer inzicht in de wijze waarop je gedachten/gevoelens/handelingen je leefpatronen beïnvloeden en er wordt gewerkt aan het beter afstemmen van denken, voelen en handelen op elkaar.

 

 

close
Facebook IconTwitter IconVind mij op LinkedIn